Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başyaylaʹnın Vakıf Derneği Başyaylaʹda

 Başyayla ve Çevresi Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Vakfı, Başyayla ilçesini ziyaret etti.

Bu haberin fotoğrafı yok

Başyayla ve Çevresi Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Dere, Vakıf Sekreteri Mehmet Koçak, Vakıf Üyesi Ahmet Yıldırım ve Vakfın Başyayla temsilcisi Mehmet Ali Okudan, Başyayla Başyaylahaber’in de temsilcisi olarak, İlçe Kaymakamı Mehmet Halis Aydın’i ziyaret etti.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmede 21 Ekimde açılmasını planlanan vakfın görev ve faaliyetleri ve bu vakfın  Başyayla’ya nasıl katkı sağlar gibi  konularında bir takım fikir bilgi alışverişinde bulunuldu.

 İşte görüşmedeki bu bilgi ve fikirlerin ana başlıkları:

Başyayla’nın göç sorunu:

Genç nüfusun işsizlikle karşı karşıya gelip göç etmek zorunda kalması. Alınabilecek önlemler görüşüldü.

Başyayla’nın Köyler ile Bağlılığını yitirmesi:

İlçemizin ilk kurulduğu dönemlerde 12 köy mevcudundayken şuan bu sayı 5 köye düşmüş olması, bu dağılımın nedenlerinden ve bu dağılımın yeni süreçlerle tekrar geri kazanılması gerektiği hakkında bilgi ve görüşler bildirildi. Sayın kaymakamımız kurum olarak ,Sayın Vakıf Başkanımızda Vakıf olarak bu konunun önlemine yönelik çalışmalarının olduğunu ve bu çalışmalara daha fazla ağırlık vereceklerini paylaştılar. Köyden İlçe merkezine gelmesi tercih edilmemesinin nedenleri konuşulup masaya yatırıldı.

Serper Barcın Yolu:

Medeniyetlerin yol ile varlık bulduğunu bunun İpek ve baharat yolları örneğindeki gibi Türklerin bu yollardan Ticari ilişkilerine çok katkı sağladığı, bu tarihi örneğinde su götürmez bir gerçek olduğu , Başyayla’mızın da bu yol çalışmasının ivedilikle yapılması ve çok önemli olduğu görüşleri konuşuldu.

Eğitim ve Üniversite:

Başyayla’nın son dönemlerde eğitimde sağladığı üstün başarı ve bu istikrar herkesi mutlu ettiğinden fakat lise binasının yetersizliği ve köylerin ilçe merkezine bağlı kalamayışı bunun altında ki en başlıca sorun elbette ki servis olduğu ve diğer sorunlar ele alındı. Önlemine yönelik faaliyetleri sürdürülmesi ve daha da ağırlık verilmesi gerektiği noktalarına değinildi.Başyayla’ya bir üniversite yolunda gerekli alt yapının oluşturulması hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ve diğer başlıca konular:

Başyayla’nın Tarihi alanlarının turizme kazandırılması,

Başyaylalıların Kentlerden ve Avrupa’dan Emeklilerin Dönüşümü,

Başyayla’nın şenliğinin Kiraz festivalinin yeni bir değişimle daha güzel ve katılımı daha yüksek seviyelere getirecek şenliğin nasıl olması ve vakfın bu konuda çalışmalarına aktifine yönelik çalışma yapacağını .

Başyayla’ da mahallecilik kavramının kaldırılması.

Başyayla ve Çevresi Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Vakfı Yönetim Kurulu İlçemiz Daire Amirlerini,müdür ve çalışanları da tek tek ziyaret eden başkan ve yönetim kurulu 21 Ekim 2012 Büyük Açılışa Davet etti.

Sayın Abdülkerim Dere, sitemiz aracılığı ile yaptığı davette şunları söyledi:

“Saygı değer hemşehrilerim, en çok Başyaylalının bulunduğu Konya merkezli kurmuş olduğumuz derneğimiz Konyadaki Başyaylalıların desteğini alarak ilçemizde de derneğimizin tanıtımını yapacağını faaliyetlerini duyuracağını bunun içinde ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını bunun içinde tek çatı altında toplanarak bu isteklerini gerçekleştirmek istediklerini bunu ilk adımı olarakta  21 Ekim Pazar günü açılacak vakfımızın hizmet binası açılışına tüm Başyayla halkını davet ediyorum.

Ayrıca yaptığımız ziyarette bizi yalnız bırakmayan  Başyayla Haber ekibini yürekten tebrik eder şükranlarımı iletmek isterim. Çünkü Taşeli gibi dağınık bir bölgede hizmet vermesi zor olmasına rağmen ayrı ayrı işleri ve üniversite eğitimi almaları dolayısıyla çoğu zamanlarını eğitime ayırmaları fakat her fırsatta Taşeli deki haber, resim video noktasında ellerinden gelenin daha fazlasını yapmak için efor sarf etmektedirler. Çünkü Başyayla’ya ve Taşeli’ye bir nebze olsun hizmet sağlamak ve hasret çeken gurbetçilerimize bilgi ve gelişmeleri anında sitelerinde yayınlayarak Taşeli bölgesini yerel basın  olarak en iyi şekilde temsil ediyorlar. Bu katkılarından dolayı Sayın Başyayla Haber ekibini ve temsilciliklerini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu hizmetin çok faydalı olduğunu Vakfımız ve şahsım adına başarılarınız devam etmesini istiyorum.’’