Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Neşet Ertaşʹı Kaybettik

Bu haberin fotoğrafı yok

 Türk Halk Müziği sanatçısı, besteci ve söz yazarı Neşet Ertaş İzmirʹde tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti.

Ertaş, 15 gün önce kronik rahatsızlığı sebebiyle özel bir hastaneye kaldırılmış, onkoloji servisinde tedavisine başlanmıştı. Dün durumu gittikçe ağırlaşan Ertaş, yoğun bakım servisine kaldırılmıştı. Ertaşʹın bu sabah saatlerinde öldüğü bildirildi.

 

NEŞET ERTAŞ KİMDİR?

Kırşehirʹin Çiçekdağı ilçesine bağlı Kırtıllar köyünde doğan, ozan ve Halk Müziği sanatçımızdır Babası saz ustası Muharrem Ertaş, annesi Döne Hanımʹdır. İlkokula gittiği yıllarda önce keman, sonra da 

Bağlama çalmayı öğrendi Babası ile birlikte yörenin düğünlerinde sazı çalıp türküler söylemeye başladı Etkilendiği tek kişinin babası olduğunu söyleyerek, "Babamla ben aynı ruhun insanlarıyız." derdi.
Neşet ERTAŞ, 1950ʹli yılların sonunda İstanbulʹa gelerek ilk plağını "Neden garip garip ötersin bülbül?" adı ile babası Muharrem Ertaşʹa ait bir türküyle çıkardı Halk tarafından çok beğenilen bu plağı, ardından diğer plak, kaset ve halk konserleri takip etti. Daha sonra Ankaraʹya yerleşti. Burada yaşadığı hastalıklar sebebiyle kardeşinin daveti üzerine Almanyaʹya gitti. Çocuklarının eğitimi ve sanat çalışmalarından dolayı uzun süre Almanyaʹda kalan sanatçı, 2000 yılında İstanbulʹda verdiği konserle sahne hayatına döndü.