Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amatör maçta olay: 22 yaralı

Bu haberin fotoğrafı yok

Tunceliʹde Dersimspor ile Bingöl Genç Muratspor arasında oynanan Bölgesel Amatör Futbol Ligi maçında çıkan olaylarda, aralarında futbolcu, yönetici ve polislerin de bulunduğu toplam 22 kişi yaralandı.
 
Bölgesel Amatör Ligʹde (BAL) mücadele eden Dersimspor ile Bingöl Genç Muratspor karşılaşmasında çıkan olaylarda aralarında 1 polis, kulüp yöneticileri ve futbolcuların da bulunduğu 22 kişi yaralandı. Yaralanan futbolcular ve yöneticiler ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesiʹne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tunceli Atatürk Stadyumuʹnda bugün saat 12.30ʹda başlayan karşılaşmanın 86ʹncı dakikasında 1-0 yenik durumda olan Dersimsporʹun penaltı atışını gole çevirmesiyle skor 1-1 olduktan sonra maçı izlemek için Bingölʹden gelen 40 kadar taraftar, hakemin kararlarına tepki göstererek sahaya girdi ve Dersimspor taraftarlarının bulunduğu tribüne taş atmaya başladı. Dersimsporlu taraftarların da karşılık vermesiyle olaylar büyüdü. Bingöl Genç Muratsporlu futbolcular, hakeme tepki göstererek üzerine yürüdü. Hakeme ağır hakaret ve küfür ederek dövmeye çalışan 5 Bingöl Genç Muratsporlu futbolcuya kırmızı kart gösteren hakem, daha sonra maçı tatil ederek soyunma odasına gitti. Bingöl Genç Muratspor taraftarlarının sahayı taş yağmuruna tutmasıyla Bingöl Genç Muratspor ve Dersimsporlu birçok futbolcu yaralandı.
 
Vücudunun çeşitli yerlerine atılan taşlardan darbe alan ve yaralanan futbolcular, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Saha içinde yaşanan olaylar, daha sonra hakemin maçı tatil etmesiyle saha dışına da taştı. Her iki takımın taraftarları arasında sözlü başlayan sataşma daha sonra taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Çıkan olaylarda elinden yaralanan Dersimspor Kulübü Başkanı Oktay Hüseyin Can, olaylardan Genç Muratsporlu yönetici ve taraftarlarını sorumlu tutarak, “Olayların çıkmasından Bingöl Muratsporlu taraftarlar sorumlu. Onlar bizim seyircilerimize taşla saldırdı. Olay sahaya sıçradı. Hakemin penaltı vermesini Genç Murat yönetimi ve seyircisi sindiremedi. Ben araya girdim, Genç Muratsporlu taraftarların ellerindeki sopalarla darbe aldım. Olayları tasvip etmiyoruz. Taraftarımız kapalı tribündeydi, onlar açık tribündeydi, oradan taş attılar taraftarımıza. Bira şişeleri, bıçak ve sopa kullandılar. Yöneticimize bıçakla saldırıldı. Bunu kendi gözlerimle gördüm” dedi.
 
 
Kaynak: http://skorer.milliyet.com.tr/amator-macta-olay-22-yarali/-/detay/1672991/default.htmEtiketler: Tunceli , Atatürk Stadyumu , kırmızı kart , amatör lig , Bingöl , penaltı , saat , futbol , futbolcu , Saat 12 , Tunceliʹde