Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başyayla ve çevresi için yüzde 80’e varan hibe destek başvuruları başladı

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında, 2021 yılı için 2. Hibe çağrı dönemi başladı. Bu dönemde çapa makinesinden zeytin ve meyve hasat makinesine kadar üreticinin işini kolaylaştıracak bir çok makineyi yüzde 80’e varan hibe desteği ile elde edebilirsiniz. Hibden yararlanmak için son başvuru tarihi 10 Eylül 2021.

Bu haberin fotoğrafı yok

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerinde duyurulan 2. hibe çağrı dönemi ile ilgili şu bilgilere yer veriliyor:

  • Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında, 2021 yılı için 2. Hibe çağrı dönemi başlamıştır. Bu çağrı proje bölgesinde küçük ve parçalı tarım alanlarında üretim yapan dar gelirli çiftçilerimizin üretim maliyetlerinin düşürülmesi, teknolojik gelişmeleri takip etmelerinin sağlanması, iş gücünden tasarruf edilmesi ve üretimde verimin arttırılması amacıyla küçük tarım makineleri hibe desteklemesi yapılması planlanmaktadır.
  • Proje bölgesinde yer alan çiftçilerimize verilecek hibelerle akülü budama makinesi, ceviz soyma makinesi, badem soyma makinesi, çapa makinesi,  ekim mibzeri, ilaçlama makinesi, zeytin ve meyve hasat makineleri ile verilecektir.
  • Bu ilan metni genel bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır.

Tarım Makinesi Hibe Konuları:

  1. Akülü Budama Makinesi: En az 1 dekar bağ bahçe ekimi olan üreticiler için Akülü Budama Makinesi alımları desteklenecektir.
  2. Badem Soyma Makinesi:  En az 1 dekar badem ekimi olan üreticiler için 0,75-2,2 Hp gücünde Badem Soyma Makinesi alımları,
  3. Ceviz Soyma Makinesi: En az 1 dekar antep fıstığı/badem ekimi olan üreticiler için 0,75-2 Hp gücünde Ceviz Soyma Makinesi alımları,
  4. Çapa Makinesi: En az 3 dekar bağ/bahçe/sebze ekimi ve olan üreticiler için 6-8 veya 12 Hp gücünde Çapa Makinesi alımları,
  5. Ekim Mibzeri: En az 10 dekar hububat ekimi ve en az 35 Hp motor gücüne sahip traktörü olan üreticiler için 12-16 sıra aralıklı Mibzer alımları,
  6. İlaçlama Makinesi: Bahçe tipi için en az 1 dekar sebze/meyve ve tarla tipi için en az 1 dekar arazisi ve en az 35 Hp motor gücüne sahip traktörü olan üreticiler için 400-1000 lt kapasiteli Pülverizatör alımları,
  7. Zeytin ve Meyve Hasat Makinesi: En az 1 dek. antep fıstığı/badem/ceviz/zeytin ekimi olan üreticiler için 1,5-3 Hp gücünde Hasat Makinesi alımları,

* Başvuru sahipleri ve eşleri aynı çağrı döneminde yukarıda belirtilen yatırımlardan sadece bir tanesine başvuru yapılabilir.

Uygulama Bölgesi: Tüm yatırımlar Tüm Merkez Proje Köyleri (54 Köy), Başyayla, Ermenek ve Sarıveliler İlçelerinde de uygulanacaktır.

Hibe Oranı:

  • Bireysel başvurularda 70 oranında (KDV hariç) destekleme yapılacaktır.
  • Kadın, genç, çiftçi grubu ve çok yoksul çiftçi başvurularında 80 oranında (KDV hariç) destekleme yapılacaktır.

Başvurularda aşağıdaki konulara dikkat edilmelidir.

Başvuru Süresi: 23 Ağustos 2021 – 10 Eylül 2021 arasındadır.

Son Başvuru Tarihi: 10 Eylül 2021 günü saat 16:00’ya kadardır. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru Yerleri: Başvurular Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve Başyayla, Ermenek, Sarıveliler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır.

Hibelere Kimler Başvuru Yapabilir?                                                                   

  • Başvuru sahipleri Karaman İlinin Merkez proje köyleri (54 Köy), Başyayla, Ermenek ve Sarıveliler İlçeleri ve bu ilçelere bağlı mahalle, köyler ve beldelerde en az 6 (altı) aydır ikamet ediyor olmalıdır.
  • Bireysel olarak,

Başvuruda İstenecek Belgeler:

  1. Başvuru sahibi adına doldurulmuş Küçük Tarım Makineleri Hibeleri Başvuru Formu. (İl/İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir)
  2. Başvuru sahibinin 2021 yılına ait ÇKS belgesi olmalıdır. Ancak kendisine ait ÇKS belgesi olmayan kadın başvuru sahipleri için aynı hanede yaşayan birinci derece yakınının 2021 yılına ait ÇKS Belgesi
  3. Başvuru sahibinin e-Devlet sisteminden alacağı son 6 aylık ikametini gösterir Tarihçeli Adres Bilgileri Raporu. ÇKS Belgesi bu kişinin aynı hanede yaşadığı birinci derece yakınına ait olması durumunda ise bu kişinin de 6 aylık ikametini gösterir Tarihçeli Adres Bilgileri Raporu.
  4. Başvuru sahibinin Muhtar Onaylı Aynı hanede yaşayan bireyler beyan formu. (Eğer aynı hanede ikamet eden en az 80 engelli birey varsa, durumunu gösteren rapor eklenmelidir.)
  5. Başvuru sahibinin ve ÇKS sahibinin e-Devlet sisteminden alacağı SGK Hizmet Döküm Raporu.
  6. Başvuru sahibinin HBS kaydı dökümü veya HBS kaydı olmadığına dair belge.
  7. Başvuru sahibi herhangi bir çiftçi örgütüne kayıtlı ise belgesi. (Ziraat Odası üyeliği hariç)
  8. Çok yoksul çiftçiler için, diğer devlet ya da kalkınma müdahalelerinden faydalanmadığını, akrabalarından gelen hiçbir gelirinin mevcut olmadığını, Hiçbir hane üyesinin resmi olarak çalışmadığını, Hiçbir kooperatif/birlik üyeliğinin olmadığını ifade eden İPYB tarafından hazırlanan ve başvuru sahibi tarafından imzalanan taahhütname.
  9. En az bir tedarikçiden aldığı piyasa araştırma formu (proforma fatura) olmalıdır.
  10. Ekim mibzeri ve ilaçlama makinesine başvuru yapan başvuru sahipleri için en az 35 hp gücünde kendisi veya ÇKS sahibine ait traktörün ruhsat fotokopisi.

Başvurunuzu Nasıl Yapabilirsiniz?

  1. Proje bölgesinde ikamet ediyorsanız size en yakın İl/İlçe Müdürlüğüne giderek yatırım yapmak istediğiniz alanla ilgili formları alarak doldurup başvurunuzu yapınız.
  2. Başvuru dosyası en yakın İl/İlçe Müdürlüklerine şahsen teslim ediniz. İnternet veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
  3. Başvuru formunu doldururken, “Proje Bütçesi” bölümü dikkatlice hazırlanmalıdır. Tutarlar KDV hariç yazılmalıdır. Maliyet kalemleri piyasa şartlarına uygun olmalıdır.
  4. Başvuru formunda ve eklerindeki bilgilerden başvuru sahibinin sorumlu olduğunu unutmayınız!  Başvuru yapan çiftçi hibeye hak kazansa dahi başvuru dosyasında bulunan belge veya bilgilerin gerçeğe aykırı olduğu tespit edilmesi halinde başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Ayrıntılı Bilgi ve Başvuru:

Ayrıntılı bilgi almak için uygulama bölgesinde bulunan İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine giderek şahsen ya da telefonla ilgili kişilerden bilgi alabilirsiniz. Ayrıca size yol göstermesi için hazırlanan Hibe Uygulama Planlarından yararlanabilirsiniz. Bu kılavuzlar her bir yatırım konusu için ayrı ayrı hazırlanmış olup, gereken tüm detayları içermektedir.

Yukarıda belirtilen Hibe Uygulama Planlarını, Başvuru Formunu, Teknik ve İdari Şartnameleri ve bu belgelerin eklerini yukarıda belirtilen İl/İlçe Müdürlüklerinden alabilir veya Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün web sitesinden indirebilirsiniz.

(http://karaman.tarimorman.gov.tr) adresinde duyurular kısmında mevcuttur.

İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin İrtibat Telefon Numaraları:

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

                     İl Proje Yönetim Birimi       (338) 213 16 53 (dâhili 223)

                                Çiftçi Destek Ekipleri           (338) 213 16 53 (dâhili 219-220-216)

 

Başyayla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü       (338) 351 61 50

Ermenek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü       (338) 716 26 00

Sarıveliler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü     (338) 441 22 87