Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başyayla ve Sarıveliler’de okullara buzlanma tatili! Eğitime 1 gün ara verildi

Olumsuz hava koşulları bölge genelinde etkisini sürdürüyor. Karaman’ın Başyayla Sarıveliler ilçelerinde, beklenen aşırı buzlanma ve don olayları nedeniyle 14 Ocak Çarşamba günü tüm eğitim kurumları tatil edildi.

Olumsuz hava koşulları bölge genelinde etkisini sürdürüyor. Karaman’ın Başyayla Sarıveliler

Başyayla ve Sarıveliler Kaymakamlıkları, olumsuz hava şartları nedeniyle 14 Ocak 2025 Çarşamba günü için tatil kararı aldı. Okulların yanı sıra rehabilitasyon merkezlerinin de tatil edildiği ilçelerde, hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacak.

Başyayla Kaymakamlığından yapılan açıklamada,

“İlçemiz genelinde yarın beklenen buzlanma ve don olayı nedeniyle, 14 Ocak Çarşamba günü Millî Eğitim Bakanlığına bağlı
tüm resmî ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 1 (bir)
gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personel aynı gün 1 (bir) gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

Sarıveliler Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise “Son meteorolojik verilere göre İlçemiz genelinde bu gece ve yarın beklenen hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüşle birlikte buzlanma tehlikesi ve görüş mesafesini etkileyecek sis nedeniyle 14 Ocak Çarşamba günü Sarıveliler genelinde tüm resmi ve özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda eğitim ve öğretime 1 (Bir) gün süre ile ara verilmiştir. Kamuda çalısan engelli ve hamile personel de aynı gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

Karaman merkez için tatil kararı alındığıyla ilgili olarak sosyal medyada paylaşılan görsel, Valilik tarafından gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.