Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başyayla’da don afeti sonrası komisyon toplandı

Başyayla’da ilçesinde don afeti sonrası komisyon toplandı. Tarımsal zararlar değerlendirildi, destek ve tedbirler belirlendi.

Başyayla’da ilçesinde don afeti sonrası komisyon toplandı. Tarımsal zararlar değerlendirildi,

11–13 Nisan 2025 tarihlerinde ülke genelinde etkili olan don afeti, Karaman’ın Başyayla ilçesinde de tarımsal üretimi olumsuz etkiledi. Meydana gelen zararların değerlendirilmesi ve çiftçilere yönelik desteklerin planlanması amacıyla ilçede bir komisyon toplantısı gerçekleştirildi.

Komisyon, Kaymakam Çakır başkanlığında toplandı

Başyayla Kaymakamı Neslihan ÇAKIR’ın başkanlık ettiği toplantıya; İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selman CAMBOLAT, Mal Müdür Vekili Hakkı GÖKSU, Ermenek Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKDAMAR, Başyayla Ziraat Bankası Müdürü Seyfettin ASLANTÜRK, Şirindere Mahalle Muhtarı Ahmet DİKİCİ ve ilgili kurumlardan konu sorumlusu personeller katıldı.

Zarar tespiti ve destek planlamaları gündemdeydi

Toplantıda, don afeti sonrası oluşan zararların tespiti, üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik desteklerin planlanması ve alınacak tedbirler ele alındı. Görüşmeler sonucunda çeşitli kararlar alınırken, sürecin tüm kurumlar arasında iş birliğiyle ve titizlikle yürütüleceği vurgulandı.

Üreticiye destek sözü

Komisyon toplantısında, üreticilerin yaşadığı kayıpların en aza indirilmesi için gereken adımların atılacağı, ilgili kurumların da bu süreçte koordineli şekilde çalışacağı ifade edildi.