Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başyayla’nın kitabı yazılacak

Karaman’nın en uzak ilçesi Başyayla için (Mut üzeri 190 km, Bucakkışla üzeri 150 km) kitap çalışması başlıyor. Kitabın adı belli oldu.

Bu haberin fotoğrafı yok

Ermenek ve Sarıveliler ilçelerimiz hakkında dört kitap çıkaran yazarımız Mükremin Kızılca, 5. Taşeli yöresel çalışmasını Başyayla hakkında gerçekleştirecek.

 

Başyayla Kaymakamı Evren Çakır ve Belediye Başkanı Ahmet İpek ile bir araya gelen yazarımız Mükremin Kızılca, konuyla alakalı bir brifing verdi. Daha önce yayınlanan “1830 Ermene Nüfus Kayıtları, 1830 Sarıveliler Nüfus Kayıtları, Güneyyurt Gargara ve 1845 Ermenek ve Köyleri Hane Mal Varlıkları” adlı eserleri hakkında da bilgi sundu.

 

Başyayla makamlarından tam destek alan yazarımız Mükremin Kızılca’nın Başyayla hakkındaki kitabının adı; “Başyayla 1830 Nüfus ve 1845 Hane Mal varlıkları” olacak. Ayrıca kitapta Başyayla ilçemizin dünü ve bugünü de belgeler ışığında yer alacak.

 

Konuyla alakalı olarak Kızılca; “İnşallah Taşeli yöresine ait beşinci kitabımız olacak olan ve diğerleri gibi soy kütüğü araştırmacılarını iki önemli noktada dedeleriyle buluşturmasına kesin gözüyle bakılan Başyayla kitabını 2020 yılı Başyayla Kiraz Festivalinde masalarımıza koymayı hedefliyoruz” dedi.