Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilsem Hazırlık Nasıl Yapılır?

Bilsem Sınavına nasıl hazırlanılır? Hangi yöntemler tavsiye ediliyor? Hepsi burada, hemen okumaya başla.

Bu haberin fotoğrafı yok

Şu sıralar birçok velinin aklında yer edinen en önemli konulardan biri Bilsem ve bu süreçte nasıl çalışılacağı…

Bilsem hazırlık, çocuklarını Bilsem’e göndermeye niyetlenen veliler için oldukça merak edilen bir konu. Çocuğunuzun üstün yetenekli olduğunu düşünüyor ve bu yeteneğini geliştirerek ilerlemesini istiyorsanız önünüzdeki seçeneklerden birisi Bilsem üzerinde eğitim olacaktır. Bilsem, Bilim ve Sanat Merkezleri olarak tam isimlendirilmektedir. MEB’e bağlı olan bu devlet kurumunda örgün eğitimle eş zamanlı olarak eğitim verilmektedir. Özel yeteneği olduğunu düşündüğünüz çocuğunuz hem normal okuluna gidebilir hem de Bilsem üzerinden yeteneği üzerine eğitim alabilir. Bu süreçte örgün eğitimin bitişinden sonra veya boşluklarda Bilsem eğitimleri devam eder.

Bilsem Hazırlık Nasıl Yapılmalı?

Çocuklar Bilsem üzerinde eğitim görmeden önce belirli sınavlardan geçmektedirler. Ancak öncelikle başvuru yapılmalı ve başvuru kabulü sonrasında 2 aşamadan oluşan sınavlara hak kazanılmalıdır. Başvuru ise sadece veli ve sınıf öğretmeninin ortak kararı ile yapılabilir. Her iki tarafın da Bilsem’e uygun öğrenci olduğu kararı vermesi durumunda sınıf öğretmeni tarafından Bilsem Gözlem Formu doldurularak öğretmen tarafından ilgili mercilere gönderilir.

Başvurusu kabul olan öğrenciler hazırlıklarını sınav aşamalarında olduğu gibi 2 farklı şekilde yapmalıdırlar. Bunun sebebi ise iki sınav aşamasının birbirinden tamamen bağımsız olmasıdır. Birinci sınav aşamasında tüm öğrenciler tabletten ortak sorular görürken ikinci aşamada bu durum tamamen değişir. Çocuğunuz yeteneği üzerine bireysel sınava sokulur. Bu bireysel sınav sonucunda ise tüm sınav aşamaları tamamlanmış olur. Peki Bilsem birinci ve ikinci sınav aşamalarına nasıl hazırlanabiliriz? Bu sorunun yanıtını yazımızın devamını okuyarak detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Bilsem 1. Aşama Hazırlığı Nasıl Yapılmalıdır?

Bilsem hazırlık aşamasına ilk olarak birinci aşamaya uygun olacak şekilde yani bir test sınavına hazırlanır şekilde çalışmak gerekmektedir. Öncelikle şunu belirtmekte fayda olacaktır; Bilsem sınavlarına ezber kitaplardan hazırlık yapmak mümkün değildir. Üstün yetenekli öğrencileri kabul eden bu eğitim programında sınavlar zihinsel yeteneğe ihtiyaç gerektirmektedir. Dolayısıyla kırtasiyeden alınacak sıradan test kitapları pek işinizi görmeyecektir. Bunun yerine Bilsem için özel hazırlanmış çalışma kitapları düşünülebilir.

Bunun yanı sıra çocuğunuza analitik düşünme ve zihinsel beceri kazandıracak kaynaklar sağlayabilirsiniz. Bu kaynaklar yazılı veya oyuna dayalı kaynaklar olabilir. Bilsem üzerinde geçmiş yıllara ait çıkan sorular ile soru tarzına yaklaşık olarak eğitimler sağlanabilir.

Bilsem 2. Aşama Hazırlığı Nasıl Yapılmalıdır?

Bilsem ikinci aşama tamamen bireysel yeteneklerin ortaya konduğu bir sınav aşamasıdır. İkinci aşama 3 farklı alandan oluşur. Genel yetenek alanından giriş yapacak öğrenciler zihinsel beceri ve analitik düşünmeye yönelik çalışmalar yaparsa bu alanda zorlanmayacaklardır.

Resim alanı ise tahmin edeceğiniz üzere çocuğunuzun çizme yeteneği üzerine ayrılan bir alandır. İkinci aşamaya resim alanından girecekler için çizim egzersizleri yaparak sınava hazırlanması uygun olacaktır. Çocuğunuza farklı çizim teknikleri deneterek, iyi olduğu tekniklerde egzersizler yaptırarak sınavının rahat geçmesini sağlayabilirsiniz.

Müzik alanından ikinci aşamada sınava girecek olanlar enstrüman veya ses egzersizleri ile sınava hazırlanabilirler. Müzik ve resim dahil olmak üzere tüm bu alanların çocuğunuza özel bireysel yetenek sınavı yapılacağını unutmayalım. Bu yüzden çocuğunuzu başkalarıyla ortak hazırlamak yerine kendi yeteneğinin üzerine giderek hazırlamanız en doğrusu olacaktır. MEB’in sunduğu DEMO uygulaması ile her iki aşama için de çocuklarınız için Bilsem hazırlık konusunda yardım almasını sağlayabilirsiniz. Ancak Bilsem DEMO her konuda yeterli olmayacaktır ve dışarıdan başka kaynaklara ihtiyaç duymak zorunda kalacaksınız. Bunun için en çok tercih edilen kaynak ise MentalUP Bilsem Hazırlık Uygulaması olarak göze çarpıyor. Birçok velinin de Mentalup konusunda fikir birliği yaptığını söylemek mümkün. Çocuğunuzun yeteneğinden emin olduktan sonra doğru egzersizleri yapabilmesi için doğru kaynaklardan bilgi almak en doğru seçenek olarak görülmektedir. Doğru ve basit egzersizler ile bireysel yetenek sınavı kolayca geçilebilir, Bilsem eğitimi için çocuğunuz kabul edilebilir.