Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“En kuvvetli aday İstanbul”

Bu haberin fotoğrafı yok

İstanbul 2020 Olimpiyat Adaylığı Komitesi Başkanı Hasan Arat, son adaylığın geçmişteki adaylıklardan farklı olduğunu vurgulayarak, “İstanbul olarak beyan ediyoruz, hazırız. İstanbulʹun 2020 Olimpiyatlarıʹnda en kuvvetli aday olduğuna inancımız tamʹ dedi.

İngiltereʹnin başkenti Londraʹda uluslararası spor organizasyonları danışmanlık firması JTAʹnın düzenlediği toplantıda konuşan Hasan Arat, İngiliz basınına İstanbulʹun 2020 adaylığı çalışmalarındaki son gelişmeler hakkında bilgi verirken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

24-27 Mart tarihleri arasında İstanbulʹa gelecek denetleme heyeti yurt dışı kampanyalarını artıran Komite Başkanı Hasan Arat, son olarak 2012 Olimpiyatlarıʹna ev sahipliği yapan Londraʹyı ziyaret etti. Burada JTA yetkilileri ile bir araya gelen Arat, İstanbulʹdaki hazırlıkların ne aşamada olduğunu anlatma fırsatı buldu.

 

YENİ TÜRKİYEʹNİN YENİ ADAYLIĞI

 

7 Ocakʹtan itibaren uluslararası kampanyalara başladıklarını ve bu kampanyalarda İstanbulʹun tanıtımını yaparak çalışmaların ne safhada olduğunu anlattıklarını belirten Arat, “Bildiğiniz gibi 24-27 Mart tarihleri arasında İstanbulʹa bir denetleme heyeti gelecek. Yaptığımız çalışmalar buradaki basını ve diğer adayları da yakından ilgilendiriyor. Bu İstanbulʹun beşinci adaylığı, diğer dört adaylık ile arasında fark var. İstanbul olarak beyan ediyoruz. Bu yeni Türkiyeʹnin yeni adaylığı. Türkiyeʹnin spor organizasyonlarında edindiği tecrübeler bütün bunları kanıtlıyor. İstanbul 2020ʹnin finalde en kuvvetli aday olduğu konusunda inancımız tam. Umarız 7 Eylülʹde İstanbul Buenos Airesʹde hak ettiği ödülü alır ve 2020 Olimpiyatlarıʹnı düzenleme şansını elde eder” diye konuştu.

 

 

BİR OYUN, BİR KENT, İKİ KITA

 

Toplantıda, İstanbulʹun 2020 Olimpiyatlarıʹna hazır olduğunu ifade eden Hasan Arat, İstanbulʹun Asya ve Avrupaʹyı, Doğuʹyu ve Batıʹyı, tarihi ve moderni, kapasite ve fırsatı buluşturduğunu belirterek, Türkiyeʹnin bir oyun, bir kent ve iki kıta sunduğunu, hükümetin de tam desteği ile tamamıyla Olimpiyat adaylığına odaklandıklarını aktardı.

 

2012 Londra Olimpiyat Oyunlarıʹndan çok şey öğrendiklerini ve Paralimpik Oyunların Türkiyeʹye büyük ilham kaynağı olduğunu kaydeden Arat, bu oyunların hem çocuklar, hem gençler, hem bölge, hem de Türkiye için büyük motivasyon olacağına inandıklarını belirtti.

 

Son olarak Arat, “Gerek özel, gerek devlet sektöründe Türkiye neye söz vermişse yerine getirir, Türkiye ne yapacaksa onun sözünü verir” dedi.
Kaynak: http://skorer.milliyet.com.tr/-en-kuvvetli-aday-istanbul-/-/detay/1673824/default.htmEtiketler: İstanbul , Türkiye , Avrupa , İngiltere , Londra , Asya , Buenos Aires , spor , 2012 , Hasan Arat , İstanbul 2020 , Türkiyeʹnin , Oyun , Olimpiyat , Londraʹda , Türkiyeʹye