Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fidanlar Toprakla Buluştu

Gönül Elçileri Projesi kapsamında ilimizde oluşturulan Bereket Ormanında binlerce fidan toprakla buluştu.

Bu haberin fotoğrafı yok

26 Mart 2015 Perşembe günü 81 il valiliğince eş zamanlı olarak gerçekleştirilen proje kapsamında, Vali Murat Koca ve eşi hanımefendi Vildan Koca Aktekke Meydan’ında düzenlenen fidan dağıtım programına katıldı.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Uygulama Anaokulu öğrencilerinin ağaç ve orman sevgisini anlatan dövizler taşıdığı fidan dağıtımında, Vali Koca ve hanımefendi Vildan Koca minik çevrecilerle yakından ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti.

Karaman Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik’in proje hakkında bilgiler vermesinin ardından Vali Koca programda yaptığı konuşmada;  “Hayata geçirilen bu projenin gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için önemli bir proje olduğunu belirterek, bugün Yeşildere güzergâhında dikilecek 100 bin fidanın, Türkiye’nin en az yağış alan bu coğrafyası için hayat kaynağı olacağını söyledi.

Ağaçlandırma çalışmaları ile çölleşmenin ve kuraklığın önüne geçilebileceğinin altını çizen Vali Koca, hayati öneme sahip bu tür projelere ve çalışmalara valilik olarak gereken her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Vali Koca ve protokol üyeleri tarafından vatandaşlara fidan dağıtılmasıyla sona eren program daha sonra Karaman – Ereğli yolu Yeşildere Mevki’inde fidan dikimiyle devam etti. 

Gönül Elçileri Projesi kapsamında Bereket Ormanlarının oluşturulmasına yönelik gerçekleştirilen projenin, Yeşildere Mevki’inde düzenlenen fidan dikim programına; daire müdürleri, öğrenciler, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde “Gönül Elçileri Projesi” projesi çerçevesinde, 21 Mart Orman Haftası kutlamaları kapsamında hayata geçirilen Bereket Ormanları fidan dikim etkinliğinde, ilimiz Yeşildere Mevki’inde 1000 fidan toprakla buluşturuldu.

Programın ardından Doğa, Orman ve Ağaç sevgisi konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Koca ve hanımefendi Vildan Koca tarafından ödülleri verildi.

Proje ile orman alanlarının genişletilerek çölleşmenin önüne geçilmesi, gelecek nesillere yaşanabilir daha yeşil bir dünya bırakılması, çocuklara ve gençlere ağaç ve orman sevgisinin kazandırılması amaçlanıyor.