Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karaman’da tütün kontrol denetim uygulaması yapıldı

Türkiye genelinde 81 İl genelinde eş zamanlı başlatılan Tütün Kontrol Saha Uygulaması, Karaman Merkezde de gerçekleştirildi. Karaman’daki kafe, lokanta, pastane, kıraathane, market, bakkal ve büfelerde denetim faaliyetleri gerçekleştirildi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Karaman Merkezde tütün kontrol denetim uygulaması yapıldı. 4207 sayılı “Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun Uygulamaları” kapsamında tütün ve tütün ürünlerinin kullanımının yasak olduğu kapalı alanlar ve açılır kapanır sisteminde hizmet veren özel işletmelere Türkiye genelinde 81 İl genelinde eş zamanlı başlatılan Tütün Kontrol Saha Uygulaması, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy Başkanlığında, Karaman Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü amirleri ve saha denetim personelinin katılımı ile gerçekleştirildi.
 

30 Eylül 2019 Pazartesi günü üst düzey amirlerin katılımı ile gerçekleştirilen denetimde; kapalı alanlara sahip işletmeler ve açılır kapanır sisteminde hizmet veren çarşı merkezindeki ‘Kafe, Lokanta, Pastane, Kıraathane, Market, Bakkal ve Büfe’ gibi halkın yoğun alışveriş yaptığı eğlence ve sosyal yaşam alanlarında farkındalık oluşturmak amacıyla denetim faaliyetleri gerçekleştirildi. 
İlgili kanun uygulamaları hakkında işletme sahiplerine kış ayları öncesi bilgilendirme eğitimi yapılarak, kanun uygulamalarındaki eksiklikleri görülen işletmelere kış öncesi eksikliklerin giderilmesi yönünde uyarılarda bulunuldu.

 

Karaman'da tütün kontrol denetim uygulamarı devam edecek
81 il genelinde Eylül – Ekim – Kasım – Aralık/2019 ayları içerisinde üst düzey amirlerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan 2018 – 2023 Tütün Kontrol Stratejisi Eylem Planı Çerçevesinde 4207 sayılı Kanun Uygulamaları ve “İlçeler Arası Çapraz” Denetim Uygulamaları yıl boyunca devam edecek.

Farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan denetim uygulaması esnasında Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, vatandaşların ve işletmelerin kanuni ceza yaptırımına uğramaması için kapalı alanda ve açılır kapanır alanlarda hizmet veren tüm işletmelerin ‘Dumansız Hava Sahasına’ sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.