Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SYDVʹden Örnek proje

Bu haberin fotoğrafı yok

Mersin Mut Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı gerçekleştirdiği sosyal yardım faaliyetlerinin yanı sıra yeni proje geliştirme çalışmalarına da devam ediyor.
 
Bu kapsamda Mut SYD tarafından Aile ve Sosyal Yapıyı Güçlendirme Projesi hayata geçirildi. İlçedeki Sivil Toplum Kuruluşlarının da katkıda bulunduğu Proje ile 3294 sayılı Kanun kapsamında olup maddi ve manevi sorunlar yaşayan ailelerin desteklenmesi hedefleniyor.
 
Hedef kitledeki ailelerin sorunları proje kapsamında oluşturulan birim tarafından tespit edilerek ilgili kurumlarla irtibat kurulmak suretiyle sorunların çözüme kavuşturulması sağlanmaya başlandı.
 
Mut Kaymakamı Mustafa ŞAHİN ise projeye ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Ailenin yapısının korunmasının çok önemli. Çünkü toplumun temelini aile oluşturur. Son yıllarda boşanma oranlarının yükselmesi, bizi bu konuda tedbir almaya yöneltti. Umarım sunduğumuz bu hizmetten güzel sonuçlar elde eder, halkımızın sorunlarına çözümler üretebiliriz."
 
Proje kapsamında yürütülen çalışmalardan bazıları ise şu şekilde:
•          Boşanma aşamasındaki çiftlerin sorunları dinleyerek aile bütünlüğünün korunmasına yönelik yönlendirmelerde bulunuyor.
•          Yeni evlenen çiftlere; tebrik belgesi ve engelli bireyler tarafından üretilen hediyelik eşyalar veriliyor.
•          Evlilikte 50 yılı geride bırakmış olan çiftlere ise; kurul olarak ziyaretlerde bulunularak temennileri dinleniyor, sorunları içinse yönlendirmeler yapılıyor.