Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vergi obeziteyi azaltıyor

Dünyanın bazı ülkelerinde uygulanan “şeker vergisi”nin şekerli atıştırmalıkların tüketimini azaltarak, doğru oranla obezite oranını da azalttığı gözlemlendi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Obezite Cerrahı Op. Dr. Tufan Ergenç, dünyanın bazı ülkelerinde uygulanan şeker vergisinin, o ülkelerdeki obezite seviyesine etki ettiğini söyledi. Bu verginin özellikle obezitenin daha yaygın olduğu düşük gelirli ailelerde etki oluşturduğunu savunan Op. Dr. Ergenç, “Düşük gelirli olan aileler bu vergiyi ödemek yerine bu ürünleri almaktan vazgeçiyor” ifadelerine yer verdi.

Şeker vergisinin uygulandığı ülkelerde şekerli yiyecek ve içecek tüketiminde azalma gözlemlendiğini dile getiren Op. Dr. Ergenç, “Buna doğru orantılı olarak obezite oranlarında da gerileme gözlemlendiği söylenebilir. Obezitenin başlıca sebeplerinden olan bu şekerli atıştırmalıkların fiyatı arttıkça tüketimi de azalıyor. Bu vergiler, obeziteyle savaşta önemli bir rol oynuyor” dedi.
Ülkemizde ekstra bir şeker vergisi uygulanmadığını da hatırlatan Op. Dr. Ergenç, seker vergisi uygulanan bazı ülkeleri ise şöyle sıraladı: “İngiltere, İrlanda, Fransa, Portekiz, Güney Afrika ve Amerika’nın bazı eyaletleri, farklı yollarla şeker vergisi uygulanan ülkeler arasında yer alıyor” (BSHA)