Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yapılan Hizmetleri Sıraladı

Bu haberin fotoğrafı yok

Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcuʹnun yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçiminde Başyayla halkımın teveccühü ile Adalet ve Kalkınma Partisinden Başyayla Belediye Başkanı olarak seçildim.

01 Nisan 2009 tarihinde Belediye Başkanlığı görevine başladım. Bu seçimler bir bayrak yarışıdır. Benden önceki Belediye başkanı arkadaşlarımın Başyayla için yapmış oldukları ve yarım kalan hizmetlerini tamamlayarak Başyayla İlçesine yeni projeler üretmek ve Başyayla ya hizmet etmek için ekibimizle birlikte gece gündüz demeden çalışmaya devam etmekteyiz.

01 Nisan 2009 tarihinde Başkanlık görevini devir aldığımız zaman, Başyayla İlçemiz için neler yapılması gerektiğini projelendirdik. Bu projelerimizin Başyayla İlçemize kazandırılmasında büyük emeği olan; Karaman Valilerimiz, Karaman Milletvekilimiz TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Sayın Lütfi ELVAN ve Karaman Milletvekilimiz sayın Mevlüt AKGÜN, siyasi il ve İlçe teşkilatlarımızla birlikte projelerin hayata geçirilmesine başlandı.

Neydi bu büyük projelerimiz?
Başyayla İlçemize Hükümet Konağı yapımı :
İhalesi gerçekleşti hükümet konağının kaba inşaatı tamamlandı. Müteahhitten kaynaklanan sıkıntılardan dolayı yapım işi yarım kalmış olup, 2013 yılında inşaatın bitirilmesi için yeniden ihale edilmiş olup, ihaleyi alan ALTINYILDIZ MİMARLIK İNŞ.LTD.ŞTİ. verilen süre içerisinde tamamlanması için hızlı bir şekilde yapım işi devam etmektedir.

Başyayla İlçemize TOKİ yapımı :
İhalesi gerçekleşti 48 konutun yapımı için yer Belediyemiz tarafından yer teslimi yapıldı. Müteahhit alan çalışması ve temel atma işini tamamladı. Müteahhitlerden kaynaklanan sıkıntılardan dolayı yapım işi yarım kalmış olup, 2013 yılında inşaatın bitirilmesi için yeniden ihale edilmiş olup, verilen süre içerisinde 48 konutun tamamlanması için ihaleyi alan KORKMAZ GRUP İNŞ. hızlı bir şekilde yapım işine devam etmektedir.

Başyayla İlçemize Gölet yapımı :
DSİ tarafından Gölet yapım yerinin etüt ve kamulaştırma çalışmaları tamamlanmış ve ihalesi gerçekleştirilmiştir. DSİ devir sözleşmesi yapılmıştır. 2013 Yılı Mayıs-Haziran ayı içerisinde Gölet yapımına başlanacaktır.
Başyayla İlçemize Arıtma Tesisi yapımı : İller Bankası A.Ş. tarafından ihalesi yapılmış olup ihale CERİ MÜHENDİSLİK A.Ş. ‘de kalmıştır. Arıtma tesisi inşaatının yapımı tamamlanmış olup, kanalizasyon irsaliye hatlarının döşeme işi devam etmektedir.

Başyayla İlçemize Çok Programlı Lise Yapımı :
İlçemize çok programlı lisesini yapımı için ilçemiz yazı mevkiinde bulunan alanda kamulaştırma çalışmaları tamamlanmış olup lisenin yapımı 2013 yatırım programına alınmış olup, en kısa zamanda ihalesi gerçekleştirilecektir.
Başyayla İlçemize Küçük Sanayi Dükkanları Yapımı : İlçemize küçük sanayi dükkanlarının yapımı için Belediyemiz tarafından yer kamulaştırması yapılmış olup 9 adet küçük sanayi dükkanları yapılmıştır.

Başyayla İlçemize Sulama Ark Yapımı :
İlçemizin geçim kaynağı tarım ve meyvecilik olduğu için sulama sularının kayıplarının asgari seviyeye indirmek için Belediyemiz tarafından 6800 metre beton ve kapalı boru sistemi ile sulama arkları yapılarak halkın hizmetine sunulmuştur.

Başyayla İlçemize Kültür Merkezi Yapımı :
İlçemizin en büyük eksikliklerinden biri olan kültür merkezidir. İlçemize bir kültür merkezi kazandırılması için arsası Belediyemiz tarafından temin edilerek SELÇUK ECZA A.Ş. sahibi değerli büyüğümüz Ahmet KELEŞOĞLU tarafından tam donanımlı bir kültür merkezi yapılarak Başyayla Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi halkın hizmetine sunulmuştur.

Başyayla İlçemize Konuk Evi Yapımı :
İlçemiz Kirazlıyayla mahallesinde bulunan mülkiyeti Belediyemize ait Şehit Şevket Sağlam parkında bulunan yere tam donanımlı 20 yataklı konuk evi hazırlanarak halkın hizmetine sunuldu. Ayrıca Başköy mahallesi Sait Bulut Parkı üzerine 16 yataklı bir konuk evi yapım işi devam etmektedir.

Başyayla Barçın Yaylası ve Serper arası Karayolu Yol Yapımı :
Bütün halkın bu 24 km yolun sıkıntılarından dolayı muzdarip olduklarını biliyoruz. Sayın vekillerimiz ile bu konuları istişare ederek Karayolları Genel Müdürlüğünce gerekli çalışmalar yapılarak bahsedilen yolun projesi bitmiştir. Barcın Başyayla arasının 2013 yılı içerisinde sayın vekilimiz TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi ELVAN ‘ın şahsi gayretleri ile ihalesi yapılacaktır.

Başyayla İlçemize Kapalı Spor Salonu Yapımı : İlçemiz Kirazlıyayla mahallesinde bulunan semt sahası olarak bilinen yere Karaman İl Özel İdaresi tarafından kapalı spor salonu yapım ihalesi yapılmış olup kaba inşaatı tamamlanmıştır. İnce işlerinin yapım işi devam etmektedir.Gençlik Spor İl Müdürlüğüne devri yapılmıştır.

Başyayla İlçemize Aile Sağlığı Toplum Merkezi Yapımı : İlçemiz sağlık ocağı karşısında bulunan arsanın kamulaştırması Belediyemiz tarafından yapılmış olup, yer teslimi Sağlık İl Müdürlüğüne devir edilmiştir. Sağlık İl Müdürlüğünce projeleri yapılarak gerekli çalışmalar devam etmektedir.
Başyayla İlçemize Banka Şubesi Yapımı : İlçemize yıllardır Banka şubesi açılacak diye halkımız hep umutla beklemiştir. Karaman Milletvekilimiz TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı sayın Lütfi ELVAN ve Karaman Milletvekilimiz sayın Mevlüt AKGÜN İlçemize bir Banka şubesinin açılması içen gerekli çalışmalar yapılarak
Belediyemiz tarafından arsası temin edilerek banka inşaatı tamamlanarak bütün personel ataması yapılmış olup 16 Nisan 2013 tarihinde resmi olarak Başyayla halkının hizmetine sunulmuştur. Şu an Bankamızda 1 müdür 4 personel görev yapmaktadır.

Başyayla İlçemiz Sağlık Ocağına Ambulans Hizmeti :
İlçemizde kış ayları çok çetin ve sert geçtiği için karlı ve buzlu hava şartlarında sağlık hizmetlerinin aksamaması ve daha verimli olması için Sağlık Bakanlığı tarafından Başyayla Sağlık Ocağına 1 adet paletli ambulans verilmiştir.

Ayrıca ;
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1 adet tam donanımlı çöp aracı hibe edilmiştir.
Kara yolları ile iş birli yapılarak Başköy mahallesi cumhuriyet caddesine 14000 M2 kilitli parke taş döşemesi yapılmıştır.
İlçemizde 4 adet caddenin kamulaştırması yapılarak açılmış ve halkın hizmetine sunulmuştur. 8 km arazi yolları açılarak hizmete sunulmuştur.
İlçemizin ihtiyaç olan yerlerine 9000 M3istinat duvarı yapılmıştır.
İlçemizin içme ve kullanma su irsaliye hatlarının 5000 metre yeni döşemeler yapılmıştır. Bu hizmetin Başyayla İlçemize kazandırılmasında Karaman Milletvekilimiz TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı sayın Lütfi ELVAN ve Karaman Milletvekilimiz sayın Mevlüt AKGÜN ‘nün gayretleri , hizmetleri ve halkımızın desteği asla unutulamaz.
Bazı insanlarımız oturdukları yerlerden ahkam keserek, Karaman Milletvekillerimizin bu taşeli bölgesine nasıl hizmet yaptıklarını bildikleri halde bilmezlikten gelerek çeşitli gazetelerde yersiz ve mesnetsiz olarak demeç vermektedirler. Laf ile hiçbir zaman peynir gemisi yürümez. Taşeli bölgesine hizmetlerin nasıl yapıldığını görmelerini isterim. Karaman Milletvekillerimiz milletvekili seçildiklerinden bu yana taş eli bölgesine nasıl hizmetler yaparız diye adeta Taşeli ile Ankara arasında köprü vazifesi yapmaktadırlar. Vekillerimizin bu taşeli için yapmış oldukları hizmetleri asla inkar edilemez. Hizmet yapılmadı diyenler nankörlük etmişlerdir.

Sayın Vekillerimizin Taşeli bölgesinde eğitime verdikleri desteklerde asla unutulamaz. Eğitime; (öğretmen,araç,gereç ve ekipman) gibi destekler vermeleri ile Başyayla Mehmet Akif Ersoy Lisemiz de 2012 LYS Türkiye 3.cüsü oldu.

Değerli öğretmelerimizin eğitim için yapmış oldukları fedakarlıkları olmasa ve öğrencilerimizin azim ve gayreti olmasa bu başarının sağlanması mümkün mü’dür. Değerli öğretmenlerimize bu fedakarlıklarından dolayı ve sevgili öğrencilerimize bu başarılarından dolayı minnettarız.

Biz Başyayla İlçemize hizmet için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Hiçbir zaman önümüzdeki Mahalli İdareler seçimini düşünmüyoruz. İlçe halkım, ve parti teşkilatlarım seçim için adayımızsınız ve ya aday değilsiniz derlerse her zaman için halkımın ve teşkilatımın kararına saygım vardır. Bu seçimler zaten bir bayrak yarışıdır. Herkes seçilmiş oldukları bölgelere hizmet etmek için seçilirler.

Başyayla İlçemize 40 yıldır yapılması planlanıp da yapılamayan hizmetleri biz 5 yıllık gibi bir süre zarfına sığdırmaya çalışıyoruz. Başyayla İlçemiz her şeyin en iyisine layıktır. Başyayla İlçemize hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Karaman Valilerimize, Karaman Milletvekillerimiz olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Sayın Lütfi ELVAN ‘a Karaman Milletvekilimiz Sayın Mevlüt AKGÜN’e Adalet ve Kalkınma Partisi İl ve İlçe Teşkilatıma, Belediye Meclis Üyelerime, Belediye Personellerime ve Başyayla Halkıma şükranlarımı arz ederim.

“Bence Başyayla, Önce Başyayla”

Şerafettin BULGURCU
Başyayla Belediye Başkanı