Başyayla ilçesine bağlı Şirinde Mahallesi’nde meydana gelen heyelan mahallede tedirginliğe neden oldu. Belediye Başkanı Abdulkadir Ateş, AFAD ekipleriyle birlikte bölgeyi gezerek toprak kaymasının boyutlarını ve etkilenen alanları bizzat inceledi. Ekipler, olası yeni kaymaların önüne geçmek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla zemin etüdü ve risk analizi çalışmalarına devam ediyor.
Saha incelemeleri sırasında afetten etkilenen vatandaşlarla bir araya gelen ve geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Ateş, ilçe sakinlerine yönelik kritik bir güvenlik çağrısı yaptı.
Yağışların veya zemin gevşemesinin devam edebileceği ihtimaline karşı, bölge halkının ve sürücülerin yetkililer tarafından işaretlenen “tehlikeli” noktalara gitmemeleri ve güvenlik şeritlerini ihlal etmemeleri istendi.
Kış aylarında bol yağış alan Başyayla‘da kar erimeleri ve zaman zaman etkili olan sağanakla birlikte heyelan oluşurken bölgede taşan dereler ve eski dere yataklarından geçen sel suları risk oluşturabiliyor.
Başyayla’nın yaylalarında taşan dereler Başyaylalılar tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.




