Başyayla Kaymakamlığının düzenlediği 2015 Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası final maçı bugün oynanacak.
Saat 18.00'da başlayacak olan maçı geçtiğimiz yılın turnuvasında başarılı maçlar çıkaran Hasan Korkmaz yönetecek.
Şampiyon maç sonunda kupasını Başyayla Kaymakamı Hamza Özer'in elinden alacak.
Üçüncülük Maçı Oynanmayacak
Turnuvanın yarı finalinde Büyükarapınar'a elenen Milli Eğitim ile Yıldız Gençlik'e penaltılarla kaybeden Ermenek Rehabilitasyon Merkezi SK'nin 3.lük maçı Milli Eğitim'in maça çıkmama kararı alması ile oynanmayacak. Bu durumda Ermenek Rehabilitasyon Merkezi Spor Kulübü turnuvada adını 3. lüğe yazdırdı.
Yıldız Gençlik Neler Yaptı?
Turnuvaya favori takım olarak başlayan Yıldız Gençlik, B Grubunda yer aldı ve grup maçlarında büyük bir performans göstererek beklentileri boşa çıkarmadı. Gruptaki dört maçını da kazanan Yıldız Gençlik 46 gol atarken, kalesinde sadece 8 gol gördü. Yıldız Gençlik 38 averajı ile grup maçlarında mağlup olmayan ve en çok atan, en az gol yiyen takım olarak dikkatleri üzerine çıktı.
A Grubu ikinci Ermenek Rehabilitasyon Merkezi SK maçında ise Yıldız Gençlik adeta direkten döndü. Son dakikalara iki farklı mağlubiyetle giren Başköy Mahallesi temsilcisi maçı penaltılara götürmeyi başardı ve penaltı atışları sonrasında 5-3 galip gelerek adını finale yazdırdı.
Yıldız Gençlik'te yarı final maçında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan golcü oyuncu Abdullah Koca'nın oynanaması en büyük eksiklik olarak göze çarpıyor.
Büyükkarapınar Mucizesi
Zorlu rakiplerin yer aldığı A Grubunda turnuvaya başlayan Büyükkarapınar ise gruplardan averajla çıktı. İlk maçında Birlikspor'u yenen Büyükkarapınar, Volkanspor ile 5-5 berabere kaldı. Fakat kadro dışında bir oyuncunun sahada yer alması nedeniyle bu maçtan 3-0 hükmen mağlup ayrıldı.
Ermenek Rehabilitasyon Merkezi SK ile oynanan maç ise Büyükkarapınar (Karamuğar) temsilcisinin adeta dönüm maçı oldu. Bu karşılaşmayı 10-8 kazanan Büyükkarapınar tur umutlarını sürdürdü. Son maçı olan Kışlaspor'a karşı gol olup yağan Büyükkarapınar maçı 24-4 gibi büyük farkla kazandı ve A Grubunda 9 puana sahip üç takım arasından averajla lider olarak çıktı.
Büyükkarapınar yarı final maçında Milli Eğitim'e karşı rahat bir karşılaşma çıkardı. 12-6'lık galibiyetle finalde Yıldız Gençlik'in rakibi oldu.
Bu Maç Kaçmaz
Büyük heyecana sahne olacak Yıldız Gençlik-Büyükkarapınar maçı bugün saat 18.00'de başlayacak. Kirazlıyayla Mahallesi'ndeki Başyayla Halı Sahasında oynanacak maçı Hakan Korkmaz yönetecek. Final maçı sonrası kupa töreni gerçekleştirilecek.

