Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile 403 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Başyayla Kaymakamlığına Yozgat – Çekerek Kaymakamı Evren Çakır atandı.
Evren Çakır kimdir?
1987 senesinde Adana’da doğdu. İlköğrenimi Adana Atatürk İlköğretim Okulu’nda, ortaöğrenimi Adana Emine Nabi Menemencioğlu Lisesi’nde okuduktan sonra yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nde fakülte birincisi olarak tamamladı. Diğer taraftan Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünü de ikinci üniversite (açık öğretim) olarak bitirdi. Mezuniyetin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde eğitim programı kapsamında stajını tamamladı.
Üniversiteyi bitirdikten sonra 2013 yılında Ziraat Bankası’nda İç Kontrol ve Risk Yönetimi Grup Başkanlığı’na bağlı İç Kontrolör Yardımcısı olarak meslek hayatına başladı. Ziraat Bankası’nda 14 ay çalıştıktan sonra T.C. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na bağlı Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak yaklaşık bir yıl çalıştı. Ardından 2015 yılında T.C. İçişleri Bakanlığı bünyesinde Kaymakamlık mesleğine Osmaniye Kaymakam Adayı olarak intisap etti. Adaylık sürecinde vilayet stajını Osmaniye Valiliği’nde, buna müteakiben birinci kaymakam refikliğini Seyhan Kaymakamlığı’nda, ikinci kaymakam refikliğini ise Alaplı Kaymakamlığı’nda tamamladı. Daha sonra Ankara’da 4 ay süreli Bakanlık Merkez stajını-Yurtiçi dil kursunu tamamladı. Devamında Kaymakam Vekilliğini Kastamonu Taşköprü Kaymakamlığı'nda icra etti. Kaymakam vekilliği stajının bitimiyle birlikte yurtdışı stajı kapsamında İngiltere Leicester Üniversitesinde 4 ay süreli yabancı dil eğitimi gördü. Bunu izleyen dönemde Ankara'da Kaymakamlık Kursunu tamamladıktan sonra 01.06.2017 tarih ve 30083 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2017/230 sayılı müşterek kararname ile Çekerek Kaymakamlığına atanmıştır. Evren, 08.08.2019 tarihli 2019/268 karar ile Başyayla Kaymakamlığına atandı. Bozok Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme Anabilim dalında yüksek lisans öğrenimine devam etmektedir.