Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Abdullah Koca

Dava adamı yiğitler

Evet Değerli www.başyaylahaber.com Okuyucularım, uzun bir aranın ardından tekrar sizlerle buluşmanın heyecanı içindeyim, bundan sonra yazılarımızla sizlerin gönüllerine, duygularına, sevinçlerinize, hüzünlerinize ortak olacağım. Bu haftaki köşemde “dava ve dava adamı olmak “üzerine bir yazı kaleme almak istedim.

Dava, Her bireyin zihninde, gönlünde farklı anlamı olan bir kelime. Gerek anlamı ve gerekse de zihinde oluşturduğu çağrışımla insan için pek çok anlam ifade etmesi bir yana aynı zamanda kişinin çevresinde oluşturulan derin anlamla birlikte kutlu bir hal alan bir kelimedir. Kelimeler, cümleler dava için birçok tarif yapsalar da bizim toplumumuzda insanlar davayı bir değer ve inanç manzumesi olarak anlamışlardır. Bende yaptığım birçok araştırmalarda tanım olarak davayı şu şekilde ifade etmek istiyorum: Dava; bir hakkı, fikri savunmak, onu sonuna kadar muhafaza ve müdafaa etmek için sımsıkı korumak ve sahiplenmek demektir. Dava kararlılıkla, azimle taşınan, uğrunda her şeyi göze alarak fedakârlık yapılan, olduğu yerden hep daha ileriye götürülmek istenen şeyin bizatihi kendisidir. Dava adamı ise; bireyin  inandığı değerler uğrunda can, mal gece ve gündüz demeden ve kısaca  kişi tüm benliğiyle kendini bu uğurda feda edebilendir. Dava adamı, davasına inanan, davası uğruna her şeyini feda eden davasını anlayan, davasını kendi hayatında fiilen yaşayan ve gücü nispetinde davasını başkalarına anlatan itikat ve amel sahibi kimsedir.Davanın ismi ne olursa olsun ister hak, ister batıl olsun, sonuca ulaşmak zafer kazanmak ve bunu topluma yaymak dava adamları ile davasına inanmış kimselerle mümkündür. Bir davanın adamı, davası için canını ortaya koyan birisi olmazsa dava yürümez. Davasının adamı olamayanlar da, davası için gayret göstermeyenlerde zafer göremez.  Hal böyle olunca Ne var ki, dava adamı olmak öyle her baba yiğidin harcı değildir ve dava insanı olmak kolay değildir. İnsan davası için her şeyi göze alabilmeli, çalışıp çabalayarak davasına leke getirmemeli. Kişi ben dava adamı, “Olmak İstiyorum” demekle dava adamı olamaz. İnsanın inandığı İdealler, fikirler ve hedefler uğrunda çaba göstermesi gerekir. Yoksa emeksiz ve zahmetsiz bir yere gelinmez. Zahmetsiz rahmet olmadığı gibi sebepsiz de bu hayatta hiçbir şey olmaz dostlar bu böyle biline…Dava adamı sırf davası için yaşayan, çizgisinden sapmadan ve ekseninden kaymadan, savunduğu davayı, her zeminde ve platformda, hiç üşenmeden ve yılmadan ömrü boyunca anlatabilendir. Yani yarı yolda bırakıp gitme değildir. Dava adamı olmak; her türlü zorluğa, baskıya, karşıtlığa rağmen önüne çıkan bütün engelleri aşabilmektir, insanları yarı yolda bırakıp gitmek değildir. Dava adamı; bir asker gibidir. Yemeğini değil maksadını, amacını düşünür, O'nun için hayata ait şeyler maksada hizmet eden unsurlardır. Dava adamı gerektiğinde İnandığı idealler uğrunda ömrünü tüketebilen kişidir. O, kolay zamanda davanın gölgesinde gideyim işlerimi halledeyim, belli makamlara geleyim de gerisi çokta tın modunda olan, önüme gelene ahkâm keseyim değil, zor zamanda davasına sımsıkı sarılan, menfaat gütmeden hedefe ulaşan ve davasına hizmet edenlerden olmalıdır.

Dava adamı; baskıya boyun eğmeyen, özgürlüğünden taviz vermeyen haysiyetli bir kişiliğe sahip olmalıdır. Zorlama ve dayatmalarla davasından vazgeçecek veya şartların müsait olmadığını bahane ederek mücadelesini sekteye uğratacak, davasını satacak bir kişilik dava adamının kişiliği değildir. Dava adamı; tufanı görmeden karada gemisini yapan, yanacağını düşünmeden ateşe atlayan, yarılmasını beklemeden korkusuzca Kızıldeniz’e dalan adamdır.

Evet değerli dostlar bu güzelim ilçemizde gerek siyasi gerekse dini anlamda her konuda dava adamı olacak gençlere ulaşmamız gerekir. Bunun yanında da siyasi anlamda   her şartlarda, her türlü zorlukta, kimselerin o siyasi davada yer almadığında bütün cesaretini toplayıp herkesi karşısına almış gece gündüz demeden siyasi davası uğrunca yol kat etmiş davasına sımsıkı sarılan, davası için canını verebilecek yiğitlerimizi bir kenara atmamak gerektiğini düşünüyorum.  Davasını kendi çıkarları doğrultusunda makamı için, işi için kullanıp bu yiğit insanları da küstürmemek lazım. Kısacası dava adamı olmak, dava insanı yetiştirmek zor dostlar… BU GÜZELİM İLÇEMİZDE DAVAMIZA VE DAVA İNSANLARINA SAHİP ÇIKALIM…

SELAM VE DUA İLE…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER